Ekonomika (Pondělí, 14. října 2019 1:07:49)

NOVÝ RECEPT: Láďa Hruška upekl výborné dalamánky z brambor!

Kuchyňský kouzelník Láďa Hruška si tentokrát připravil dobrotu pro každý den - vynikající domácí dalamánky. Základní surovinou jsou obyčejné brambory.

Díky tomu voňavé dalamánky vyjdou jen na přibližně dvě kačky za kus, což je třikrát až čtyřikrát méně, než se dají pořídit v obchodě. Příprava je navíc jednoduchá a zvládnou ji tak i méně zdatní kuchtíci.


https://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/640x800/Jul2014/1671734.jpg?d41d


A jak na dalamánky? Vařené vychladlé brambory nejprve nastrouhejte do připravené mísy, přidejte mouku, sůl, vodu a droždí.


Těsto pořádně propracujte a nechte asi tři čtvrtě hodiny vykynout. Pak ho přendejte na pomoučený vál a vytvarujte z těsta malé bochánky přibližně o velikosti dlaně a potřete je před vložením do trouby vodou nebo vodou s mlékem.
 

Letní recepty LÁDI HRUŠKY: Zmrzlina, limonáda a jiná osvěžení


Pak dalámanky vložte do trouby rozpálené na 190 stupňů a pečte přibližně 15 minut, dokud na povrchu nezezlátnou. Bramborové dalamánky chutnají dětem a jsou rozhodně zdravější než klasické housky nebo rohlíky.

 

ČTĚTE TAKÉ:

Snídaně podle Dary Rolins: Co jí, aby vypadala skvěle?

Co vaří Dara Rytmusovi k snídani? Pěkné dobroty!

Odkazy jsou pouze informační, jejich obsah není předmětem zpravodajského servisu.